• Rust & privacy
  • 10.000 m2 tuin
  • Groot terras
  • Geheel vrijliggend
  • Volledig gerestaureerd en van alle moderne gemakken voorzien
Architectuur

Zeeland kent vele tradities en een rijke historie. Dat zie je terug in het Zeeuwse erfgoed en aan de vele monumenten in Zeeland. De historische steden hebben honderden monumenten die herinneren aan de hoogtijdagen van handel, koopvaardij en de VOC. Molens, vuurtorens,  oude verdedigingswerken, kerken, monumentale panden en historische boerderijen, u vindt het allemaal rondom De Florishoeck.  Aan veel Zeeuwse steden zie je nog goed hoe ze er honderd jaar geleden uitzagen. In Middelburg en Zierikzee waan je je terug in de tijd. Historische panden als het voormalig stadhuis en de Abdij van Middelburg of de Dikke Toren in Zierikzee zijn imposant en leuk om te bezoeken. Een land in zee moet zich vaak verdedigen tegen veroveraars van overzee. Veel Zeeuwse steden hebben nog zichtbare stadswallen die indringers buiten moesten houden. Vestingstad Hulst heeft nog drie van de vroegere vier stadspoorten, je kunt er over de stadswallen wandelen. In Veere vind je niet alleen verdedigingswerken uit de Napoleontische tijd, maar ook een schilderachtig havenplaatsje met oude monumentale huizen en een schitterend stadhuis dat stamt uit 1477.  In een agrarische omgeving zoals het Zeeuwse platteland, kom je nog steeds veel historische boerderijen tegen. Veel van de karakteristieke zwarte schuren, soms van enorme afmetingen, staan her en der in het landschap, compleet met wagenhuis, bakkeet en een varkenshok. De travalje die je soms nog in het dorp ziet staan werd vroeger gebruikt om de paarden te beslaan. Bijna elk dorp heeft wel een of meerdere kerken. Vele zijn van na de Beeldenstorm, de kerken in Zeeland kregen toen veel te verduren. Vlakbij De Florishoeck staat bijvoorbeeld de Mariakerk in  Nisse die uit de 14e eeuw stamt en in s’Heer Abtskerke de Johannes de Doperkerk die ongeveer een eeuw jonger is.

Het Zeeuwse landschap heeft bijzondere elementen die je zelden tegenkomt. Je vindt hier nog authentieke ringdorpen, met de kerk in het midden. Zoals Dreischor op Schouwen-Duiveland, één van de best bewaarde ringdorpen van Nederland. De mottekastelen die vroeger in Zeeland stonden, zijn verdwenen. Maar de vliedbergen waar ze op stonden, kom je nog overal tegen. Bij het kasteel Westhove bij Domburg is een replica van een mottekasteel te zien.

Of u nu de maritieme geschiedenis van Zeeland opzoekt in Vlissingen met het prachtige Muzeeum en de boulevard, of de historische steden Middelburg en Zierikzee, of een bezoek brengt aan het gezellige Goes en Veere, u vindt in Zeeland een overvloed aan bijzondere historische gebouwen en architectuur. Veel plezier met het ontdekken van het Zeeuws cultureel erfgoed!