• Rust & privacy
  • 10.000 m2 tuin
  • Groot terras
  • Geheel vrijliggend
  • Volledig gerestaureerd en van alle moderne gemakken voorzien
De tuin

Het bijhouden van een tuin  met een   oppervlakte van 10.000 m2 vergt een praktische instelling en de nodige apparatuur en gereedschap. We doen het onderhoud voor het grootste deel zelf, zoals maaien en snoeien. Af en toe kan op zaterdag gemaaid worden of andere onderhoudswerkzaamheden in de tuin worden verricht. We gebruiken daar een zitmaaier voor van het merk John Deere. Het gemaaide gras wordt niet verzameld, maar laten we liggen voor bemesting, zo behoeft het gras zelden of nooit bijgemest te worden. Alleen de fruitbomen in de hoogstam fruitboomgaard worden af en toe voorzien van een portie mest. Door consequent te maaien en niet te bemesten ontstaat een wijze van beheer die bijzondere paddenstoelen en wilde bloemen een prima voedingsbodem geeft.

Bij de aanleg van de tuin  is steeds rekening gehouden met het onderhoud, een landschap met veel gras en bomen houdt het noodzakelijk onderhoud binnen de perken. Toch moet jaarlijks zo’n 170 strekkende meter haag geknipt worden en wordt een grote hoeveelheid snoeihout versnipperd. Er zijn ook traditioneel Zeeuwse elementen in de tuin verwerkt zoals een drinkpoel, Zeeuwse hagen, hoogstamfruit en walnotenbomen. Vanuit de tuin hebt u prachtig uitzicht op het weidse Zeeuwse land om u heen.

Tuinbanken vindt u op verschillende plaatsen in de tuin zodat u kunt genieten van de vergezichten, heerlijk buiten een boek kunt lezen of van de mooie natuur om u heen kunt genieten. Door consequent maaibeheer zonder bemesting ontstaat na enige jaren een grote variatie aan wilde bloemen in het grasland. We laten in de tuin een klein deel ongemaaid zodat zaden zich kunnen ontwikkelen voor een volgend jaar. Hier komen weer vlinders en insecten op af die vervolgens weer opgegeten worden door de vele vogels en vleermuizen. Andere dieren die u regelmatig in de tuin zult zien zijn hazen, konijnen en de egel.

U vindt in de tuin een heleboel verschillende bomen, leuk om te determineren met behulp van de bomengids die u in het huis kunt vinden. Er staat bijvoorbeeld een treurberk en een Noorse esdoorn. U vindt verder de eik, hazelaar, es, linde, walnoot, appel, peer, wilg, tamme kastanje, paardenkastanje, rode kastanje, pruim, kersen enz.

De tuin biedt u alle ruimte om te recreëren, een zonnig plekje op te zoeken of te barbecueën en dat alles in volstrekte rust en privacy.