• Rust & privacy
  • 10.000 m2 tuin
  • Groot terras
  • Geheel vrijliggend
  • Volledig gerestaureerd en van alle moderne gemakken voorzien
Locatie

De Florishoeck ligt 7 kilometer ten zuiden van Goes midden in het landelijk gebied “De Zak van Zuid Beveland”.  Het dichtstbijzijnde treinstation is Goes. Met de auto is het ongeveer een uur rijden vanaf Rotterdam en driekwartier vanaf zowel Gent (toltunnel) als Antwerpen.

Afstanden;  Goes; 7 km., Middelburg; 24 km, Vlissingen; 28 km, Bergen op Zoom; 42 km.

florishoeck26

De ligging

Het huis ligt geheel vrij op een groot stuk eigen grond (10.000 m2).  Ongeveer de helft van het perceel is vrij toegankelijk voor de gasten, inclusief een grote speelweide, een drinkput/vijver, plekjes met mooie vergezichten met tuinbanken, een zeer groot beschut terras en een bloementuin.  Het niet toegankelijke deel betreft een hoogstam fruitboomgaard die in sommig maanden van het jaar  afgezet wordt. Op dit gedeelte staat soms  een (eigen) caravan die wij gebruiken als er onderhoud aan het perceel moet worden gepleegd. De caravan staat geheel uit het zicht en er wordt niet in overnacht.

Rondom De Florishoeck bevindt zich uitsluitend agrarisch en natuurlandschap, op enkele honderden meters afstand vindt u de buren, maar deze boerderij kunt u niet zien vanuit het vakantiehuis en u heeft er verder geen enkele last van. De Florishoeck ligt niet afgelegen, maar wel geheel vrij en stil. Er heerst totale rust en er zijn geen campings, vakantieparken of anderszins in de omgeving. Een bijzondere plek in Zeeland daarom waar u met volledige privacy kunt genieten van onze prachtige provincie.

 

Zuid Beveland

Zuid Beveland is het centrale voormalige eiland in Zeeland met als centrale plaats Goes. Het gebied ten zuiden van de A58 is weinig bekend en wordt “De Zak van Zuid Beveland” genoemd. Het is een kleinschalig agrarisch landschap met oud polderland en natuurgebieden waarin het heerlijk fietsen en wandelen is. Er liggen kleine pittoreske dorpjes als Nisse, Oudelande, Hoedekenskerke en ’s Heer Abtskerke en het is vooral een zeer rustig gebied dat nog weinig ontdekt is door het massale toerisme in Zeeland, dat hoofdzakelijk aan de kust verblijft. Zuid Beveland heeft ook een lange en mooie kustlijn. Aan de Westerschelde vindt u imponerende schepen op weg naar de haven van Antwerpen, maar ook belangrijke schorren en slikken.  Het Westerschelde bekken is een van de belangrijkste natuurgebieden van Nederland en u kunt er veel bijzondere vogels spotten. Aan de noordzijde van Zuid Beveland grenst het land aan de Oosterschelde en Het Veerse Meer, mooie watersportgebieden, maar ook hier natuurgebieden, slufters en oude waterwegen waarlangs het heerlijk fietsen en wandelen is.

 web_biondina_bb_fqkz4k3

Het klimaat

Zeeland heeft in Nederland het meeste zonuren en veel kunstschilders waaronder Mondriaan en Toorop prezen “Het Zeeuwse Licht”. Mooie wolkenluchten boven de zee, soms harde wind of warme zomerdagen, altijd is deze provincie attractief met zijn vergezichten en vele water. Elk seizoen heeft zijn eigen charme. Heerlijk uitwaaien op het strand in de winter, fietsen en wandelen in voorjaar en zomer, de prachtige kleuren in de herfst.