• Rust & privacy
  • 10.000 m2 tuin
  • Groot terras
  • Geheel vrijliggend
  • Volledig gerestaureerd en van alle moderne gemakken voorzien
Wandelen en fietsen

Rond De Florishoeck kunt u prachtige wandelingen en fietstochten maken, er is voor elk wat wils. Korte wandelingetjes rond de schuur, of wat langer naar bijvoorbeeld natuurgebied De Zwaakse Weel van Vereniging Natuurmonumenten, of naar het twee kilometer verder gelegen pittoreske plaatsje Nisse. Maar u kunt ook struinen door de weilanden van “De Hoeve Van der Meulen”, een natuurgebied van Stichting Het Zeeuwse Landschap. In het huis bevindt zich een map met wandel- en fietsroutes in de omgeving, de mogelijkheden zijn welhaast onbeperkt.

dsc07682

Het gebied bestaat deels uit oude op de zee gewonnen kleine poldertjes met dijken er omheen, sommige stammend uit de Middeleeuwen. Vandaag vormen de vele dijkjes een prachtig wandel- en fietsgebied. Op anderhalve kilometer afstand ligt “De Zwaakse Weel” van Vereniging Natuurmonumenten.  In dit uitgestrekte gebied kunt u wandelen, fietsen en vissen, het is een prachtig vogelgebied met natte gedeeltes omzoomd met dijken en populieren. Ten zuiden van Nisse ligt het heggengebied, een Middeleeuws polderlandschap, een van de laatste stukjes in Nederland die aan de herverkaveling zijn ontsnapt. Kleine weilanden omzoomd door wilde Zeeuwse hagen van meidoorn, sleedoorn en Gelderse roos. U mag door het gebied struinen en er lopen verschillende wandelpaden doorheen. Ook dit gebied wordt beheerd door Natuurmonumenten.

florishoeck29

Stadswandelingen kunnen een leuke afwisseling zijn, de stad Goes ligt op 7 kilometer en iets verder weg liggen de pittoreske steden Middelburg, Vlissingen en Zierikzee met hun oude binnenstad en historische gebouwen en musea. Voor de fietsers die niet bang zijn van een dagtocht van 40 km zijn ook Middelburg en Zierikzee een mooie fietsdag meer dan waard.

web_koppelmans_bb_2o2ans3

Tot slot kunt u langs de Westerschelde wandelen of een lange strandwandeling maken. De beroemde Zeeuwse stranden van Domburg en Zoutelande liggen op ongeveer een half uur rijden van uw verblijf. Maar daarmee is de lijst nog lang niet teneinde, fietsen door het Domburgse bos, rond het Veerse Meer of naar het Werkeiland Neeltje Jans, een tocht met gids door het Verdronken Land van Saeftinge of ’s morgens vroeg vogels spotten bi St. Philipsland, Zeeland biedt onbegrensde wandel- en fietsmogelijkheden.